- ploome vastavalt ahjuvormi suurusele
- 150g nisujahu
- 150 g mandlijahu või jahvatatud mandleid (viimase kasutamisel jäävad sisse mõned suuremad mandlitükid)
- 175g Demerara suhkrut ( või mõnda muud meelepärast suhkrut)
- 200 g külma kuubikuteks lõigatud võid
Eelkuumuta ahi 180 kraadi. Pese loomid, poolita ja eemalda kivid. Lao ahjuvorm ploomidest tihedalt täis, lõikepind üleval. Kui ahjuvorm lubab, lao kindlasti ka teine kiht-seda mahlasem magustoit saab.
Pane kaussi või köögikombaini nisujahu, mandlijahu (või jahvatatud mandlid), suhkur ja võikuubikud. Näpi kiiresti enam-vähem ühtlaseks puruks. Kui kasutad köögikombaini, töötle massi lõiketeraga, kuni see meenutab riivsaia, see käib sekundiga.
Kata ploomid ühtlaselt saadud puruga.
Küpseta ahjus u 45 minutit, kuni magustoit on pealt kuldpruun ja krõbe ning ploomimahl äärtest mullitamas.
Serveerida võib soojalt või külmalt, koorejäätise või piimaga.
NB! Kui mandleid, jahvatajat või mandlijahu pole käepärast, võib asenduseks kasutada nisujahu ehk kokku 300 g jahu.
Kui teed krõbedikku õuntest, puhasta need südamikust, koori ja lõika suurepärasteks tükkideks. Täida nendega 2/3 ahjuvormist, raputa peale veidi kaneeli ja suhkrut, sega kergelt läbi ja kata või-nisujahu-suhkru puruga. Hakkama saab ka mandlijahuta.
Allikas: Postimees Arter 12 okt 2013
Allikas: Postimees Arter 12 okt 2013
No comments:
Post a Comment