Sunday, May 27, 2012
Rabarberikook biskviitkattega
Rabarberihooaeg on käes. Patt on praegu kooki mitte küpsetada, seega siin üks klassikaline ja eriti hea retsept!
(allikas: I. Savi “Saiad, pirukad, koogid”)
Muretaigen:
200 g võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
700 g rabarberit
75 g suhkrut
Biskviit:
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist
Muretaigen- sega jahu ja suhkur ning lisa võikuubikud. Hakid omavahel segamini ning lisad lahti klopitud muna, seejärel suru ühtlaseks taignaks. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Seejärel rulli tainas ristkülikuks, pane ahjuplaadile, torka kahvliga augud ning küpseta 10 minutit 200 kraadises ahjus.
Biskviit- vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ( mina vahustan munakollase ja valge eraldi ning alles siis panen kokku) Sõelu juurde jahu koos kartulitärklisega. Sega ettevaatlikult segamini.
Eelküpsetatud muretainas katta rabarbritega, raputa peale suhkrut ning vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Küpseta ahjus 180 kraadises kuumuses 20-25 minutit.
Pärast valmimist lase ahjus veel seista ca 15 minutit, enne kui välja võtad. Sõelu peale tuhkusuhkrut.
Selle koogi juurde on ideaalne juua melissi teed. See on üks huvitav taim mis näeb välja nagu nõges, kuid ei kõrveta, vaid juues teena pigem omab rahustavat toimet.
Labels:
Kook; rabarber
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment