Monday, June 11, 2012

Marsi šokolaadi kook




Vaja läheb:

250g sokolaadiküpsiseid (nt Selgat)
150g võid
300ml vahukoort
lisaks 20g võid
50g piimasokolaadi
2 spl pruuni suhkrut
500g toorjuustu
3tl želatiini
60ml vett
110g suhkrut ( Mina kasutasin 60 g sukrut ning kook oli piisavalt magus sellegagi)
180g marsi sokolaadi ( Panin kah natuke vähem ja piisas)


Tegemine:
Purustada küpsised ja lisad 150g sulatatud võid, segada ära ja suruda lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse, panna külmikusse. Väikses potis sulatada piimasokolaadi koos 30ml (2spl) vahukoorega madalal kuumusel, kuniks sokolaad on sulanud. Teises potis sulatad pruuni suhkru, 20g võid ja 30ml vahukoort, madalal kuumusel kuniks suhkur ja või on sulanud.


Seejärel vahustada toorjuust suhkruga pehmeks vahuks, lisad sulatatud sooja želatiini ja marsi šokolaadi kuubikud, teises kausis vahustada ülejäänud vahukoore ja lisada selle siis toorjuustu sokolaadi segule ja segada ühtlaseks. Valmis segu valada küpsise põhjale, peale valada vaheldumisi suhkru-või ja sokolaadi kastmed, et tekiks marmori muster. Seejärel kook külmkappi vähemalt 3 tunniks.  Mulle endale tundus, et kook on maitsav siiski järgmisel päeval.

Järeldus: Mulle endale tundus, et kook on maitsav siiski järgmisel päeval. Kook on kindlasti magusasõprade lemmik, sest peale üht tükikest rohkem kindlasti ei taha-tõeline magusapomm.

Retsept pärineb FB Koogimeistrite grupist!

No comments:

Post a Comment