Tuesday, June 19, 2012

Kaneelisaiad!

Mõtlesin vahelduseks teha midagi muud vahelduseks tortidele. Kaneelisaiad on minu lemmikud, seega proovisin veel kord pärmitainast teha. Eelmine kord see eriti ei õnnestunud. Nüüd sain ema käest uue retsepti ja ega muud ei jäänudki üle, kui proovida.



Pärmitaigen

0,5 l toasooja piima
50g presspärmi
1 muna
1,5 tl soola
200g suhkrut
200g margariini
900g jahu

Täidis
3-4 sl. sulatatud võid
100g suhkrut
2tl  kaneeli

Määrimiseks muna, pealepuistamiseks suhkrut,


Kõik ained olgu soojad-pehmed. Sega pärm vähese piimaga, siis vala segu ülejäänud piima hulka. Lisa muna, sool, suhkur. Pane 500 g jahu ja sõtku paar minutit, siis lisa ülejäänud jahu, jättes järele 2dl.
Lisa pehme margariin. Sõtku ja lisa veel vajadusel jahu, kuni tainas lööb käe küljest lahti. Lase soojas kohas kerkida. Sõtkuda tuli ikka päris pikalt, käe küljest ei tahtnud eriti lahti lüüa, kausi küljest ammugi mitte. Kogu jahu hulk läks taignasse siiski.

Valmis teigen rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, peale puista kaneeli-suhkru segu, keera tihedalt rulli. Rull lõigata 2-3 cm paksusteks tükkideks, aseta võitud või küpsetuspaberiga kaetud plaadile, lase kerkida. Saiade peale võib puistata pisut kristallsuhkrut.


Küpsetasin 250 juures 20 minutit keskmisel siinil. Tegelikult tundus temperatuur liiga kuum, sest kippusid pealt liiga kiiresti pruunistuma. Järgmine  kord proovin 200 juures.

 Taignaga jäin rahule. Kerkis hästi ning ka veel ahjuski kõvasti. Värskelt olid parimad, kuid ka päeva möödudes veel maitsavad magusad ning pehmed!!!


No comments:

Post a Comment