Retsept:
Põhi
- 2,5 dl jahu
- 0,5 dl suhkrut
- 75g võid
- 1muna
Täidis
- 1 L metsmaasika-, maasika-või mustikajogurtit
- 2 sl suhkrut
- 0,5 L värskeid või külmutatud marju (mina lisasin tunde järgi)
- 2 dl 35% rõõska koort
- 4 sl želatiini
- 3/4 dl vett
Vahusta või suhkruga, sega lahtiklopitud muna jahuga. Pane ca 1 tunniks külma. Kata 24cm läbimööduga lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred tainaga.
Torka kahvliga tainale augud sisse. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.
Sega želatiin veega ja lase paisuda. Sulata. Lase jahtuda. Vahusta koor suhkruga. Sega jogurt marjadega, vala peene nirena hulka sulatatud želatiin ja sega hästi. Lisa vahustatud koor. Vala jahtunud tainale ja lase seista külmas üle öö.
Järeldus: Nagu näha tort õnnestus. Želatiini ma enam ei karda, kui ikka õigesti kasutada, siis pole hullu midagi. Maitse oli hea, pigem selline hapukam, kasutasin metsmaasika jogurtit. Tõenäoliselt panen vahukoore sisse rohkem suhkrut järgmisel korral, sest ma armastan ikka väga magusat kooki. Vaarikad andsid seda hapukust niigi, seega julgeksin vahukoort magusamaks teha küll.
No comments:
Post a Comment