Sunday, March 4, 2012

Esimene PRINTSESSITORT!

Juba ammu seadsin järgmiseks väljakutseks printsessitordi. Sai natuke youtube vaadatud ja natuke selgeks tehtud valmistamist, tundus, et midagi ülikeerulist ei ole.
Nuputamist siski oli nimelt leida õige suurusega vorm, sest spetsiaalset vormi ei tahtnud ostma hakata. Õnneks on kodus olems üks klaasist ümara põhajga ja teine kah mingi metallkauss ümarama põhjaga. Lootsin, et kui need üksteise otsa panen, siis saabki ilusa seeliku kuju. Noh tegelikult saigi, kuid siiski liiga madaaks jäi kõikl ja ma olin kiirustades juba augu jalgade jaoks keskele sisse lõiganud. Nukk jäi liiga pikk seeliku jaoks. Aga mis siis ikka-võtsin jalad alt ära ja toestasin auku natuke seestpoolt, lisasin niiöelda täite ning nukk sinna sisse. Õnneks jäi püsima-kannatas öö läbi külmkapis ka seista-ei vajunud külili. Ühesõnaga mingeid auguga torte jalgade jaoks mina rohkem ei tee. Jalad alt ära ja tikuga nukk tordi sisse. Niimoodi on seda torti kõige lihtsam teha. Esiteks saab torti rohkem ja täidist palju parem vahele panna. Kuid nagu ikka, peab enne tegema valesti, et inimene õpiks ja teine kord teeb õigesti.
Ülejäänu oli tegelikult juba lihtne. Seelikuosa kujunes ka töö käigus tekkinud fantaasiast. Esialgsest kujunduseplaanist ei tulnud midagi välja. Ja seelikuosagi on kohati üks suur vigade parandus. Aga sellest ma ei hakka pikemalt kirjutama.

Ühesõnaga-printsessitort biskviitpõhjal, mis on immutatud apelsinimahlaga. Vahel mustsõstramoos ja kodujuustu+paari salastatud komponendi  täidis. Kihte sai ikka mitmeid- pakun et 6. Peal siis katteks martsipan ja suhkrumass.

See tort kujunes suuremaks väljakutseks kui arvasin, kuid siiski tegin ma ta lõpuni ja üldilmel pole viga. Maitses hästi, mustsõstar on väga hea kui kasutada suhkrumassi kattena, siis ei jää kogu tort nii magus.

No comments:

Post a Comment