Tundus päris ahvatlev ning tahtsin ära proovida ka keedukreemi valmistamise. MIna isiklikult panin jahu natuke rohkem juurde, sest tundus et ei lähegi paksuks see kraam.
3 pk heledaid küpsiseid (ikka ja jälle soovitan Selgat)
Keedukreem:0,75 l piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,75 dl nisujahu3 muna
1 sl võid
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.
Laota koogipõhjaks 12 küpsist (kas siis 3x4 või 6x2). Määri sellele ¼ kreemist. Selle peale laota 12 küpsist ning määri ¼ kreemiga. Siis jälle kiht küpsiseid ning kiht kreemi. Laota peale ka neljas küpsisekiht ning kata järelejäänud kreemiga. Järgijäänud küpsised tambi peeneks puruks ning raputa koogile. Pane kook jahedasse seisma järgmise päevani, siis on kreem kenasti läbi imbunud
Tort on külmkapis valmis. Ootan, et saaks juba maitsta.
Tähevormi kasutamist pean veel õppima. NIng modeleerimisvahendid suhkrumassi jaoks san ka varsti kätte nii et läheb põnevaks.HEAD VANA AASTA LÕPPU!!!!!!!!
No comments:
Post a Comment