Põhi:
- 1 pakk Kalevi sidrunimaitselisi küpsiseid
- 80g võid
Täidis
- 600 g maitsestamata toorjuustu
- 200g suhkrut
- 4 muna
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
- peotäis mustikaid (külmutatud marjad sulata ja nõruta)
Glasuur
- 200g maitsestamata toorjuustu
- 200g valget šokolaadi
Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Vooderda 24 cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja.
Täidiseks vahusta kergelt toasoe toorjuust ja sega hulka suhkur. Pidevalt mikserdades lisa ükshaaval munad. Sega käsitsi hulka sidrunimahl ja-koor ning jahus veeretatud mustikad. Vala täidis põhjale, Küpseta 160 kraadi juures 45 min kuni 1 tund. Lase jahtuda paokil uksega ahjus pool tundi, siis toatemperatuuril ja pane täiesti jahtunud kook vormiga ööseks külmkappi.
Glasuuri jaoks sulata veevannil valge šokolaad ja sega toorjuustuga. Määri vormist välja võetud tordi peale ja külgedele.
Minul olude sunnil puhast valget šokolaadi ei olnud. Selle asemel kasutasin mustikate ning riisiga varianti. Üldiselt mind ei häirinud, sobis ja maitses ka niimoodi.
No comments:
Post a Comment