- 160 g Küpsised (aplesini)
- 100 g Või
- 400 g Kohupiimapasta
- 200 g Sulatatud juust (Merevaik)
- 2 dl Rõõsk koor 35%line
- 1 dl Suhkur
- 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
- Sidrun (riivitud koor)
- 5 lehte Želatiin
- 4 spl Vesi (keevkuum)
- 4 spl Metsmaasikatarretis (Mikaado)
- 6 spl Vesi (keevkuum)
Vispelda omavahel Merevaik, kohupiimapasta, suhkrud, riivitud sidrunikoor ning viimasena sega hulka vahustatud vahukoor. Suru paar peotäit marju (mustsõstra vms) kahvliga puruks ning sega täidisemassi.
Paisuta želatiinilehed külma veega. Viie minuti pärast kurna ning ehmata keevkuuma veega. Sulata korralikult ning sega õrnalt täidisesse. Vala kogu mass vormi ning tõsta külmikusse tagasi.
Mõne tunni möödumise järel on koogi pealmine kiht niipalju tahenenud, et kannatab peale laduda marjad. Et marjad koogiviilu lõikamisel pealt plehku ei paneks, selleks paisuta taas paar želatiinilehte ning sulata sobiva keevkuuma mahlaga. Lase pisut jahtuda ning vala koogile. Või kasuta juba valmis tarretisepulbrit. Tõsta kook uuesti külma ning lase lõpuni tarretuda.
Retsept pärineb SIIT
Tehtud-maitstud. Järeldus-üle ootuste hea. Kindlasti teen seda veel. Minule maitses igatahes rohkem kui jogurtikook, sest viimane jäi maitselt kuidagi lahjaks.
Selle tordi puhul oli kindlasti üllatajaks merevaik. Esialgu tundus kuidagi sobimatu komponent, kuid annab siiski väga hea maitsenüansi.
Retsept pärineb SIIT
Tehtud-maitstud. Järeldus-üle ootuste hea. Kindlasti teen seda veel. Minule maitses igatahes rohkem kui jogurtikook, sest viimane jäi maitselt kuidagi lahjaks.
Selle tordi puhul oli kindlasti üllatajaks merevaik. Esialgu tundus kuidagi sobimatu komponent, kuid annab siiski väga hea maitsenüansi.
No comments:
Post a Comment