- 3 muna
- 150 g peeneteralist rafineerimata roosuhkrut
- 1-2 sidrunit ( u 100 ml mahla+riivitud sidrunikoore kollane osa)
- ca 60 g võid
Klopi munad lahti koos suhkruga, lisa sidrunimahl ning tõsta anum vesivannile (keev vesi alumises potis ei tohi ulatuda vastu potti, milles muna vahustasid). Sega ca 8-10 minutit pidevalt massi, kuni see muutub helekollaseks. Munamassi temp peab olema ca 75 kraadi, siis on see jõudnud piisavalt pakseneda.
Kui mass on paksnenud, lisa või ja sidrunikoor. Kui panna rohkem võid, siis taheneb võie külmkapis kõvemaks.
Algallikas: http://maitseelamused.blogspot.com/2011/06/sidrunivoie-lemon-curd.html
Mina muidugi esimest korda nii täpselt ei teinud. Mul läks ka viljaliha sisse, mis tegelikult söömisel ei häirinud ning sidrunikoort ei pannud üldse. Suhkur läks ka täiesti tavaline.
No comments:
Post a Comment