Tuesday, January 24, 2012

Lemon Curd

Panen Lemon Curdi retsepti igaks juhuks ka siia, endal lihtsam üles leida ja võibolla on sellest ka mõnele teisele abi.

  • 3 muna
  • 150 g peeneteralist rafineerimata roosuhkrut
  • 1-2 sidrunit ( u 100  ml mahla+riivitud sidrunikoore kollane osa)
  • ca 60 g võid

Klopi munad lahti koos suhkruga, lisa sidrunimahl ning tõsta anum vesivannile (keev vesi alumises potis ei tohi ulatuda vastu potti, milles muna vahustasid). Sega ca 8-10 minutit pidevalt massi, kuni see muutub helekollaseks. Munamassi temp peab olema ca 75 kraadi, siis on see jõudnud piisavalt pakseneda.
Kui mass on paksnenud, lisa või ja sidrunikoor. Kui panna rohkem võid, siis taheneb võie külmkapis kõvemaks.

Algallikas: http://maitseelamused.blogspot.com/2011/06/sidrunivoie-lemon-curd.html

Mina muidugi esimest korda nii täpselt ei teinud. Mul läks ka viljaliha sisse, mis tegelikult söömisel ei häirinud ning sidrunikoort ei pannud üldse. Suhkur läks ka täiesti tavaline.

No comments:

Post a Comment