Olen tükk aega plaaninud trüfleid teha-poes on nad ikka jube kallid, aga väga ilusad ka. Pärast esimest trüflitegu saan aru küll miks nad kallid on-see on üks suur kunst-kommikunst ja sellepärast nad mulle meeldivadki. Sädaööl tuli inspiratsioon peale ning hakkasingi kunstnikuks. Retseptile ma suurt rõhku ei pööranud, isegi täidisele mitte. Otsisin üles kõige lihtsama retsepti ja segasin nö taigna kokku.
1 dl vahukoort
50g võid
300g tumedat šokolaadi
1 dl pehmet toorjuustu
Vahukoor läks koos võiga potti, sulatasin selle ära. šokolaad järgmisena potti, segasin massi niikaua kuni kõik oli ühtlaselt sulanud. Järgmisena lisasin toorjuustu ning veel natuke segamist ja kogu kupatus läks külmakappi tahenema. Üldiselt mulle tundus, et kolme tunni pärast oleksni võinud juba komme voolima hakata, siis oli mõnus pehme mass,sest pärast tundus juba liiga kõva. Täidist seekord siis ei pannud. Aga kaunistamine oli tõesti omaette kunst, kus kohati oli tunne et võtaks pintsetid appi. Aga mulle see meeldiski trüflite valmistamise juures kõige rohkem no ja loomulikult nende ära söömine ka, kuigi kahju on sellist kunstiteost nahka pista.
No comments:
Post a Comment